Godt nytår og en top 5 over mest læste indlæg i 2015

nytår

Så nåede vi den absolut allersidste dag i 2015, og i morgen tager vi hul på et helt nyt og sprødt år. Åh, det glæder jeg mig til. Vores 2015 har været et år med mange dejlige stunder, men det har også været et udfordrende år med mange bekymringer og megen hårdt arbejde i det lille hjem.

Vi sluttede så året af med, at min mand rev sin akillessene over i en badmintonkamp 3 dage før jul. Han måtte have fod og ben fastspændt i et ordentligt skrummel af en støvle og så ellers bare hjem og ligge på sofaen. Der ligger han såmænd endnu.

Det har kun varet i knap 14 dage, men min tålmodighed er allerede sat alvorligt på prøve i forhold til at man nu skal hoppe og springe for 3 mennesker herhjemme, og jeg har tjansen alene døgnet rundt med de der feriekulrede unger af vores. Jeg må indstille mig på, at starten på vores 2016 kommer til at foregå fuldstændig på samme måde – bare med en hverdag inde over – og prøve at finde den indre ro og styrke frem.

Men inden violinerne toner alt for højt og skingert, og jeg ender med at kvæles i egen selvmedlidenhed, så må jeg hellere springe videre til min top 5 over mest læste indlæg i 2015. Den har nemlig glædet mig til at præsentere. Det er altid så sjovt at se, hvad der har interesseret jer mest derude gennem året, der nu er gået.

På en 5. plads lander mit indlæg om at opdragelse bestemt ikke er nemt. Jeg lod alle parader falde efter nogle hårde uger og episoder med de to små mennesker, jeg elsker allermest i denne verden. Jeg skrev uden filter om nogle udfordrende situationer med mine børn fra hverdagen, og hvordan jeg synes jeg var elendig til at tackle det på den rette måde. Det gav en positiv respons, som jeg var rigtig glad for, og jeg håber et par opgivende mødre eller to derude, har kunnet bruge det til noget.

4. pladsen er lidt spøjs. Men okay, nytåret er oppe over, og jeg har lagt mærke til at der i den seneste tid under mest populære søgninger er blevet søgt meget på emnet ‘nytår med børn’, så måske derfor drøner indlægget om vores sidste nytårsaften – En nytårsaften med børn og bobler – direkte ind i top 5. Det var nu også bare en knaldgod aften, hvor manden både kunne gå og lave mad, der blev hygget igennem med vennerne, og jeg måtte se mig slået ud af alt for meget boblevand. Jeg husker kun alt for tydeligt de tømmermænd, og i aften går det altså ikke ned på samme måde. Honest!

3. pladsen er dette meget personlige indlæg: Skal vores dreng passe ind i en kasse? Det var det første indlæg om Filøjsen og det faktum, at han måske havde en diagnose. Jeg havde mange overvejelser, inden jeg trykkede udgiv. Men samtidig skulle jeg have tankerne ned og ud, og jeg har efterfølgende kunnet spare med andre i lignende situation netop på grund af åbenheden omkring vores.

2. pladsen kommer slet ikke bag på mig. Det er et problem, som rigtig mange nyslåede mødre pludselig og ofte uventet ramler ind i, når de står med deres lille nye guldklump i armene. Man skal ikke amme for enhver pris, skrev jeg for at fortælle om mit eget besværlige ammeforløb med Filøjsen og den enorme bølge af dårlig samvittighed, der skyllede ind over mig, som følge af at jeg måtte opgive amningen. Dengang havde jeg rigtig meget brug for, at folk omkring mig støttede mig og kunne forstå mit endelige valg, og derfor skrev jeg indlægget netop i håbet om, at det blev læst af mødre i samme situation.

Så nåede vi til 1. pladsen …. T R O M M E H V I R V E L …….

 

Det mest læste indlæg i 2015 er: Alle burde have en Janne

Tilbage i oktober gik jordemødrene til kamp mod regeringen. De ville have deres øremærkede økonomiske midler til landets fødegange tilbage, da der var trusler om, at de blev taget fra dem. Jordemødrene lavede en formidabel, ærlig og skræmmende video om deres arbejdsvilkår. En masse bloggere gik med i kampen – inklusive undertegnede – og skrev personlige historier om fødselsforløb m.m., hvor der blev linket til jordemødrenes video.

Mit indlæg var en hyldest til en af de seje jordemødre derude, Janne. Jeg vil for altid huske hende. Tilfældet ville, at netop Janne faldt over mit indlæg og blev dybt rørt. Vi har siden skrevet lidt frem og tilbage på Facebook. Janne postede mit indlæg i en jordemødregruppe og dernæst postede formanden for jordemødreforeningen, Lillan Bondo, mit indlæg på sin egen side. Så eksploderede mine besøgstal! Sådan en bette blog som min blev pludselig eksponeret big time. Jeg var stolt og glad. Endnu mere cadeau til Janne og endnu mere fokus på jordemødrenes sag.

Nu er der blot tilbage at ønske jer alle et skæppeskønt nytår. Jeg håber champagnen flyder brusende og sødmefyldt i jeres årer i aften, kransekagen smager jer, og I skåler nytåret ind med dem, I elsker. Pas på jer selv derude. Pas på øjne og fingre. Selv er jeg ved at dø over at knaldperle- og heksehylstjansen er min i aften, nu hvor manden ikke kan. Har aldrig været fan af fyrværkeri, men ungerne skal jo ikke skuffes.

GODT NYTÅR her fra Villa Villekulla – Vi ses i 2016!

INSTA

 

Dette indlæg blev udgivet i nytår, nytårshilsen, top 5. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *