En nytårsaften med børn og bobler

Vi havde en rigtig skøn nytårsaften 2014/15. De sidste 3 år har vi holdt den her på matriklen og inviteret venner med børn til nytårsfest. Det er nemt at holde det hjemme, da vi har god plads til overnattende gæster og legende børn. Det er også rigtig hyggeligt at gå og pynte op og dække bord i løbet af dagen. Jeg har kørt i det samme farvetema gennem alle årene, da der altid er ‘noget tilbage fra sidste år’, så det er ret nemt. Sort, sølv og lilla går man heller ikke galt i byen med, når det gælder nytår.

IMG_1861IMG_1866IMG_1864

I år kom min søster og to sæt venner med deres i alt 3 børn. Så 7 voksne og 5 små børn i alderen 2 – 5 år, og det gik supergodt. Alle medbragte lidt mad eller snacks hver især og min mand stod for de større retter. Jeg lavede desserten, som blev et eksperiment i år med denne opskrift.

Normalt har jeg, siden vores unger kom til verden, taget den med ro med alkoholen og gået i seng senest klokken 02. I år blev det helt utilsigtet anderledes …

Men altså, gæsterne kom ved 17 tiden og i løbet af den første time havde vi fået de første par glas asti og en lækker appetizer i form af marineret mozzarella med tomater på ristet brød. Stemningen var god. Det ene vennepar havde medbragt børnemenuen bestående af frisk pasta og kødsauce med grøntsager. Så klokken 18 var vi klar til dronningens nytårtale med lidt flere appetizers på bordet.

IMG_1894IMG_1896IMG_1888IMG_1895

Mændene var i køkkenet, børnene var ret gode til at lege og underholde sig med hinanden, så det efterlod os piger i sofaen med rigelig af asti, cava, crément og champagne, så allerede da vi satte os til bordet, havde jeg et lille buzz på 🙂

Vi fik jomfruhummerhaler med brød til forret, og fordi jeg hyggede mig så godt, så fik jeg ikke taget billeder af al maden desværre, men det smagte himmelsk.

Juleaften havde vi haft god succes med at lade vores børn være oppe til en 22-23 stykker, så det ville også lade dem være denne aften. Da vi havde spist vores mellemret, som var andeleverterrine på salat med hjemmesyltede rødløg var klokken ved at være 21.30, så jeg begyndte at gøre ungerne klar til at komme i seng.

Inden da fik jeg lige et rigtig godt nytårsbillede af dem, som også lige skal med her. Se lige så søde <3 De elsker hinanden så højt, og mit hjerte smelter fuldstændig, når jeg ser dem sådan.

IMG_1884 (2)

Der var hurtig ro efter jeg havde puttet dem, og da vi ventede et pænt stykke tid på vores hovedret – beouf bearnaise med håndskårne pommes frites og salat – så benyttede jeg tiden til at drikke endnu mere boblevand. Jeg tænkte, at jeg kunne bekymre mig om eventuelle tømmermænd senere.  Ja ja.

Klokken var over midnat, da vi fik hovedret og dessert, og der var jeg altså ved at være pænt bedugget af alt det boblevand, som i øvrigt var det eneste jeg drak hele aftenen ud over en lille irish coffee.

Som nævnt stod jeg for desserten. Det var lidt af et eksperiment, og den kiksede også en smule, da den skulle anrettes. Det var meningen, at formen på de små karamelchokoladekager skulle være minimalistisk og kubisk. Skarpe linjer og stilren. Den blev mere sådan klumpet og Det Skæve Tårn i Pisa-agtig. Derudover skulle den være taget ud af køleskabet lidt tidligere, da den var svær at skære igennem med en ske. Men altså, fordelen ved at indtage desserten klokken 02 nytårsnat, var at folk sikkert ikke bemærkede de små detaljer! Skal jeg tage de positive briller på, kunne jeg også kalde den rustik og meget autentisk 😉

Den smagte enormt sød (lavet på mælkechokolade), og det er jeg jo ret pjattet med, så jeg synes den var lækker. Vi serverede den med vaniljeis til.

IMG_1885

IMG_1909

Det var så på dette tidspunkt – efter desserten – at jeg burde have tænkt: “Nu holder du igen med alkoholen, dame!”. Men nej nej, min fornuftsgrænse var for længst overskredet, og jeg var kommet i det-hele-går-nok-og-børnene-sover-jo-længe-hjørnet. Der var stadig masser af gode bobler på køl og snakken og den dæmpede musik flød. Så vi fortsatte ufortrødent indtil klokken 04, hvor jeg endelig dimlede i seng.

Men puuuuuha. Realitytjek. Da Vigsen vågnede lidt i 8 og var friskere end frisk, stod det godt nok slemt til med mit hoved og krop. Der var ingen hjælp at hente hos manden, der var kommet senere i seng end mig og tilmed måtte returnere lidt af nytårsgodterne i toiletkummen.

Vigsen fik vækket Filøjsen – og så var jeg ellers bare igen med tømmermænd, pandaøjne und alles. Heldigvis havde B (en af vores overnattende venner) holdt igen på alkoholen (og jeg kører hendes stil næste år!) og hun var i gang med at rydde op så småt nedenunder.

Klokken 11 fik vi de resterende mennesker op og spiste morgenmad sammen. Men føj, sådan en dag med tømmermænd og morrolle samtidig prikker godt nok til ens dårlige samvittighed. Stakkels mine unger. De måtte lege lidt selv og med hinanden, se film og Ipad og spise junkfood til aftensmad! Heldigvis kan jeg afsløre, at de begge overlevede 😉

Næste dag tog vi revanche, og vi tog alle 4 i svømmehallen og hyggede os vældigt med svømmedyr og vandrutsjebaner.

Nu nyder vi weekenden, ser tilbage på en rimelig awesome jul og nytår og prøver at indstille os på at det på mandag er … mandag. Sådan for alvor.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

14 kommentarer til En nytårsaften med børn og bobler

 1. Haha lyder som en skøn aften 🙂 En lille skid på skal der også være plads til! Men øv hvor bliver tømmermænd ikke federe af at have børn!

  • Jeanette skriver:

   Haha, nej de gør de bestemt ikke! De er bare ikke fede generelt. Og tak, det var en super aften 🙂

 2. Skalotteløg skriver:

  Iiih, jeg kører præcis samme farvetema, og vores bord var også sort med lilla løber 😀
  Så skønt et billede!! <3

 3. Marie skriver:

  Det lyder som en skøn aften. Og efter min mening skal du ikke have dårlig samvittighed pga tømmermænd. Dine børn hyggede sig såmænd nok alligevel 🙂

  Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

  • Jeanette skriver:

   Det tror jeg helt sikkert også de gjorde 🙂 Meeeen … det er flad fornemmelse at ligge der på sofaen det meste af en dag. På alle måder 😉

 4. Charlie skriver:

  Det lyder som en helt fantastisk aften – fedt at der er plads til både børn og til at give den gas med fancy mad og bobler 😀

 5. Sikke en dejlig aften I har haft. Vi kom også sent i seng, og hold nu k… hvor var jeg ved at dø, da Frederik stod op 4 timer senere!! Vi var begge SÅ smadret, så den stod også bare på Madagscar på repeat og lur i skiftehold. Tømmermænd og børn hænger bare ikke sammen. Shit hvor er man altså brugt – i flere dage! PS: din dessert ser altså lækker ud!

  • Jeanette skriver:

   Høhø, glad for at høre at det ikke kun var os, der lavede det stunt 😉

   Den (desserten) var faktisk også lækker – og kan varmt anbefales, om end den tager lidt tid at lave 🙂

 6. Sikke et fantastisk indlæg – næsten som at være der selv (men kan dog godt undvære tømmermændene, ha ha 😀 ) Det lyder som den skønneste aften – og nat! ELSKER billedet af dine to guldklumper. Op på et KÆMPE lærred med det midt i stuen!

  • Jeanette skriver:

   Tak søde du 🙂 Det var en skøn aften. Især nu, hvor tømmermændene er forduftet, er den dejlig at tænke tilbage på.

   I første omgang har fået fremkaldt billedet i en stor størrelse til os selv og bedsterne og olderne. Måske det skal på en lærred engang ja 🙂

 7. Lisbet/Livsglimt skriver:

  Det lyder som en skøn aften! – og meget godt at mor-tjekket-heden ikke altid holder 😉
  Godt nytår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *