Er kondomer virkelig stadig pinlige?

kondomJeg ved faktisk ikke om jeg har skrevet det før herinde, men manden og jeg påtænker ikke at få flere børn. Hvis man er lidt kvik, så spotter man det måske også lidt i hele mit jeg-skal-have-fjernet-bryster-og-æggestokke-emne.

Vi har to meget livlige og sprælske guldklumper og ret travl hverdag, så alt er som det skal være, synes vi. Derfor, som de fornuftige mennesker vi er, beskytter vi os naturligvis. Jeg har aldrig rigtig, efter vi fik Vigsen, fået gjort noget ved en permanent form for prævention. Jeg vidste bare, at jeg ikke ville tilbage på p-pillerne, og spiral og deslige fik jeg aldrig rigtig taget initiativet til, da jeg jo vidste at mine æggestokke skulle fjernes på sigt. Så vi har egentlig bare brugt den – for os – nemmeste løsning. Kondomet.

De er i øvrigt godt gemt væk i mandens natskuffe. Eller, det troede vi da, at de var. Vores små lømler kan nemlig godt lide at rode i forbudte ting, og normalt er vores soveværelse ikke et sted de leger, da vi tænker der er plads nok på de resterende 190 m2 i kæmpevillaen.

Så var det at vores søde nabopige på 7 år kom over for at lege med Vigsen. Aldersspændet på de omkring 4 år ser de igennem fingre med, og Vigsen elsker at have en slags storesøster-legekammerat.

Så de to tøser legede vældigt ovenpå, alt imens jeg sad i sofaen nedenunder i gang med et eller andet absurd vigtigt. Sikkert på Instagram.

Jeg kan godt høre der bliver stille deroppe … efterfulgt af fnisen. Tænker ved mig selv at de måske igen er ved dekorere Vigsens ben og arme med alskens tuschfarve. Og det kommer af med lidt sæbe.

Så kommer de listende – stadig fnisende – ned af trapperne. Jeg hører ordene ’snasket’ og ‘fedtet’ … Stadig ingen klokker der ringer.

Nu er de indenfor mit synsfelt på trappen. Jeg kan godt se de holder hver deres pegefinger løftet i vejret som en anden stolt fanebærer. Der dingler noget ned omkring deres fingre.

“SEEEEEEE! Vi har fundet noget! HVAAAAAD er det her, moaaar? (fnis fnis)”

De har været i natskuffen. Fra hver deres pegefinger hænger et udfoldet kondom og dingler lystigt. De har i øvrigt en to-tre ekstra små pakker hver i hænderne.

Ork!

Kender I det der med, at ens hjerne sådan kan gå helt i stå i et sekund eller 5? Det gjorde min. Tiden stod stille, og jeg tænkte: “Hvad er nu lige det rigtige svar her?”

Det kom ikke til mig. I stedet fik jeg sagt noget med, at de altså ikke bare måtte gå i skufferne på soveværelset, og de skulle skynde sig at lægge dem tilbage.

“Men jeg tænker bare på …. HVAD bruger man dem til?” kom det oprigtigt nysgerrigt fra den 7-årige.

“Det må du spørge din mor og far om”, røg det prompte ud af mig (så var jeg jo også lige helt sikker på at min nabo nok skulle høre om det lille optrin).

Ærlighed havde nok været vejen frem her, men jeg blev taget på sengen (tøhø) og fik ikke svaret ordentlig. Synet af de to små piger med åbnede kondomer udover det hele, havde gjort ellers så bramfrie mig helt paf. Mærkede faktisk også rødmen skylle op i mine kinder. Come on, jeg er et voksent menneske, men jeg befandt mig åbenbart pludselig i en pinlig situation.

Nu køber vi nogle nye, og så gemmer vi dem et andet sted, og skulle noget lignende ske igen, så er jeg forberedt, og så tager jeg gerne den om blomsten og bierne lige på stedet.

kondom1

 

 

Dette indlæg blev udgivet i hverdag, hverdagsglimt, Vigsen. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Er kondomer virkelig stadig pinlige?

 1. Hehe de små banditter!
  Herhjemme havde vi en overgang, hvor min datter syntes, at (ubrugte) tamponer, var glimrende kattelegetøj. Egentlig uskyldigt, men jeg frygtede sådan, at vi ville få gæster, og der så lå sådan en tampon i hjørnet eller endnu værre i sofaen.

  Marie / krøllerier

 2. Skalotteløg skriver:

  Hvor skønt!! Glæder mig på ingen måde, til at det bliver min tur ;D

  Men ja, de ER stadig pinlige. Også at købe, synes jeg. Christ, mand! Helt fjollet. Men jeg gemmer dem altså altid mellem de andre varer på båndet 😉

  • Jeanette skriver:

   Haha, som om det hjælper 😉 Men kender godt tanken. Her får manden som oftest den pinlige tjans i supermarkedet!

 3. Pingback: Flere guldkorn aka børnecitater #2 - Karriere, kærlighed og krøller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *