Vaccination er jo en ren walk-over med en 4-årig

“Jeg skal vaccineres i dag”, råbte pigebarnet ligesom vi var trådt ind over dørtærsklen i børnehaven. Aldrig har jeg da mødt et barn så stolt og spændt på at skulle stikkes i armen med et sylespids nål (og da slet ikke nogle af mine egne).

Men det var min pige sgu i dag. Og det var ikke fordi, hun ikke havde fattet konceptet vaccine. Næh nej, lærer-mor her har da forberedt sit yngel. Vi har læst Totte forfra og bagfra samt andre børnebøger om børn, der skal til lægen og vaccineres de sidste mange måneder. Hun vidste med 1000 % sikkerhed, hvordan det gik ned i dag.

Da jeg hentede hende, fulgte hun troligt med, og inde ved lægen sad hun pænt hos mig og konverserede med lægen og svarede beredvilligt på hendes mange spørgsmål.

Hun blev målt og vejet … Jeps, stadig en bette strik på en meter ligeud og 14, 2 kilo. Men spiser godt og er sprængfyldt af energi, så no worries der.

Så op til bordet igen, og nu gad den lille dame ikke vente mere. “Hvor skal jeg stikkes, læge?”

“Heroppe på din arm (hun pegede på siden af sin overarm). Der gør det ikke så ondt.”

Vigsen hev sit ærme helt op, lænede sig ind over bordet og rakte armen hen mod lægen sådan lidt trucker-agtigt. “Jeg er klar!”

Lægen skævede skeptisk over på hende, mens hun puslede rundt med nål og vaccine, og sagde til mig “Det var da utroligt”.

Jeg sad (stolt) men ret uforstående og tænkte på, hvad jeg mon havde gjort rigtigt her, siden den lille skid var SÅ klar og cool i mælet.

Endelig var lægen klar og kom over til os. Vigsen fulgte nøje den spidse nål med øjnene, og jeg holdt i hendes hænder, selvom hun sad helt roligt …

“Nu kommer der et lille prik … så er det overstået!”, sagde lægen.

Vigsen kiggede lige forskrækket op på mig i ét sekund, men så så hun nysgerrigt ned på det blod og væske, der piblede ud af armen. “Kommer du så med det plaster nu?”.

Ikke én tåre eller et eneste lille spinkelt av.

Men det var plasteret hun havde set frem til. Hun elsker plastre! Stolt viste hun det til sekretærer og patienter i venteværelset på vej ud.

Jeg voksede vist lige et par centimeter. Er du sunshine, jeg var stolt af min lille gæve Pippi. Lægen havde aldrig haft en 4-årig, der var så nede med en vaccination som Vigsen (hvor er man egentlig bare en sucker for al ros, der vedrører ens barn).

Vi købte slik for 3 kroner i nærliggende kiosk, som hun gnaskede på bagsædet i bilen, alt imens hun stirrede beundrende ned på sit plaster på armen.

VIGSEN

Min lille seje løveunge! Nu er jeg spændt på, om hun er ligeså hardcore næste år til 5-års vaccinen?

Dette indlæg blev udgivet i hverdag, hverdagsglimt, Vigsen og tagget , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Vaccination er jo en ren walk-over med en 4-årig

 1. Wow jeg er imponeret!!! Sej lille dame.
  Herhjemme sad plastret på i en uge, og gjorde nærmest lige så ondt at få af, som selve vaccinationen…

  • Jeanette skriver:

   Viggas sidder også på endnu til trods for karbad og alverdens ting 😉 Nu ser vi om hun bliver mere pylret i den situation…

 2. Skalotteløg skriver:

  For pokker, hvor er det sejt gået, mand!! Ja, man er mega sucker for yngel-ros, og du skal da også bare labbe det i dig 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *