Vigsens 4-års fødselsdag

Vigga6mdr

I sidste uge fyldte den her lille glade spradebasse hele 4 år. Jeg ved ikke hvorfor, men for mig er overgangen fra 3 til 4 år enorm stor. Det er for alvor overgangen fra en tumlinge-agtig tid med ble, sut og middagslur til nu at være et stort og selvstændigt barn, der ytrer sig, har egne meninger og som kan en masse selv.

Det er underligt for mig, for … hun er jo den mindste. Og den mindste bliver ikke stor. Mit hoved kan bare ikke følge med. Men fire år blev hun altså, og 4-års fødselsdag har vi holdt. Oh, boy! Intet mindre end tre fester henover ugen. Vi fik hende fejret på behørig vis.

Hun fyldte år fredag den 18. marts, og egentlig ville jeg have taget en omsorgsdag denne dag, taget med hende i børnehave og holdt fest dernede. Men tilfældet ville, at hendes primære pædagoger begge var ude af huset denne fredag, og vi blev enige om, at det skulle være en dag, hvor de var der. Derfor udsatte jeg min omsorgsdag, og vi landede på onsdag d. 16. marts. For mit vedkommende bestod ugen også af en temauge på arbejdet, hvilket gjorde at jeg ikke bare kunne tage fri den onsdag.

Så jeg mødte ind sent og sendte hende i børnehave med en ordentlig sending chokolademuffins dækket ind i FROST-tema (but of course) samt en masse frugtspyd, vi havde lavet. Hun glædede sig og strålede som en lille sol, da vi spankulerede ind af døren dernede med fadene under armen. Nu skulle hun sidde i guldstol, og hun måtte vælge sang og leg fra fødselsdagskufferten. Vi tog forskud på den 4-års fødselsdag ja, men ingen tvivl om hun var ligeså lykkelig for onsdag som fredag.

4-års fødselsdag

Da vi så nåede den rigtige fødselsdag, fredag, var det hele i et stille og roligt tempo. Hun blev vækket med fødselsdagssang i sengen, og vi sang i lang tid, før det lille snorketræ vågnede. Filøjsen råbte op om gaver nede på bordet, og dét fik hende ud af sengen.

4-års fødselsdag

4års6

Sød og søvndrukken fik hun åbnet sine mange gaver, og hun ih’ede og åh’ede over dem alle sammen. Det er altid så enormt hyggeligt med sådan en fødselsdagsmorgen, hvor man er samlet om bordet og ungerne bare er begejstrede og spændte.

4års7

Vi fik også tændt lys i fødselsdagstoget, taget 4-års billedet  og pustet ud igen. Der er allerede mange traditioner på sådan en dag.

4års5

Så var det ellers af sted mod børnehaven og en næsten helt almindelig dag derovre. Der var flag og fødselsdagsskilt oppe og en masse børn og voksne, der ønskede tillykke selvfølgelig.

De blev hentet tidligt af bedsteforældrene, som havde købt kage og lys, og så var det ellers hjem til flere gaver og hygge. Der blev leget ude og inde hele eftermiddagen, og efter aftensmaden var det en træt pige, der blev puttet.

Lørdag gik med at forberede den store fødselsdagsfest søndag, hvor vi fik 20 gæster til boller og kage. Søndag var der strålende solskin og vi havde allerede fået dækket bord, lavet lagkage og bagt muffins. Så vi gik i krig med bollerne, frugtfade, frosting til muffins og to brunsvigerkagemænd. Det blev noget af et madorgie, men jeg vil hellere have der er for meget end for lidt.

Vi havde en smule FROST tema, men ellers var der bare pyntet op i sarte pigefarver.

4-ård fødselsdag

4års4

Manden bagte 70 boller og de to brunsvigere, og da gæsterne kom, var vi næsten helt klar til at modtage dem. Vigsen selv var mere end klar.

4års3

4års13

Det blev en megahyggelig dag. Alle var glade og tilfredse og hyggede sig. Vigsen fik overvældende mange gaver og sad stille og roligt og åbnede dem alle, når storebror altså gav hende et ledigt minut til det. Han var noget mere oppe at køre over alle pakkerne og ville enormt gerne involvere sig i åbningen af dem. Heldigvis havde min søde moster købt en gave til ham også. Normalt går jeg ind for at man lærer, at nu er der en anden i spotlightet, og det skal man kunne kapere, men lige denne dag faldt gaven på det helt rigtige tidspunkt. Han havde nemlig lidt svært ved at geare ned af sig selv, men da han fik sin lastbiltruck med dertilhørende gravemaskine og bil, fortrak han sig ud til mig i køkkenet og fordybede sig i leg med det, og det gav Vigsen ro til at åbne og nyde sine gaver.

4års2

4års1

Da hun var igennem sine gaver, var det tid til at gå til bords. Vigsen med denne yndige og elegante Doctor McStuffins pandelygte mast godt ned over øjnene (hun elskede den lygte!) Alle spiste godt til af bollerne, drak varm chokolade med flødeskum og spiste kagemænd og muffins, og hovedpersonen hyggede sig gevaldigt.

4års10

4års11

Efter alt det sukker tog vi alle en lille pause ude i haven. Derfor var det godt, at vejret viste sig fra sin allerpæneste side i forhold til vi skriver marts måned. Vi tog jakker på og så nød vi ellers solen, det frugt vi havde skåret ud samt øl og asti. Ungerne hoppede på trampolin og fik brændt krudt af. Det var helt perfekt, og jeg ville lidt ønske, at vi havde lavet vores børn som sommerbørn – hvor må det bare være nemmere!

4års12

Sidst på eftermiddagen gik vi ind igen og fik lagkage, og gæsterne begyndte herefter ligeså stille at liste hjemad. Vigsen havde bare haft den hyggeligste dag, og hun knuselskede sine gaver, som hun har leget med hver dag siden.

Jeg elsker at holde fødselsdagsfester for mine børn, men der er også meget arbejde med det, så nu glæder jeg mig over, at der er lang tid til næste gang og prøver at vænne mig til at Vigsen nu er 4 år gammel.

 

Dette indlæg blev udgivet i børn, fødselsdag, Vigsen og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Vigsens 4-års fødselsdag

 1. Åh det lyder da som den perfekte fødselsdagsuge! Tillykke med hende.
  Jeg synes personligt, at overgangen fra 2 til 3 år var større, men hold nu op, der sker også meget fra de fylder 3 til de bliver 4.
  Og sommerfødselsdage kunne være skønt, men har hele familien fødselsdag i oktober, november og 2 x december…

  Mvh Marie / krøllerier

  • Jeanette skriver:

   Tusind tak, Marie 🙂 Og ja, man tænker jo ikke lige over årstiden, når man planlægger børn… Eller det gjorde jeg i hvert fald ikke, men nu her bagefter havde det da været rart om man havde 🙂

 2. Charlie skriver:

  Årh hvor lyder det bare dejligt – stort tillykke med hende! Jeg synes også at overgangen fra 2 til 3 er kæmpe – men hvem ved, måske bliver det endnu mere kæmpe til næste år 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *