Så gik der endnu et år …

36 år i dag. Nogle synes jeg er pisseung og ikke burde himle over min alder. F.eks. mine ældre kolleger. Og min far. Andre, som f.eks. mine elever, dem under 30 og min mand, synes jeg er ved at være en halvgammel hejre.

Det er ikke så nemt med alder.

Selv synes jeg 36 er en fin alder. Jeg er jo ung for pokker! Men ikke for ung. Jeg har nu en lille livserfaring. Som lærer, som mor, som rejsende, som boligejer, som menneske. Det synes jeg er rart.

Jeg famler ikke forvildet rundt i blinde mere, som jeg f.eks. gjorde da jeg var 23. Dengang var jeg single, lærerstuderende, boede i lejebolig med en veninde, havde en kræftsyg mor. Mange ting stod derfor hen i det uvisse. Ville jeg få min egen familie? Hus? Kunne jeg overhovedet få børn? Hvis jeg da fik en kæreste? Ville jeg få et job? Kunne jeg overhovedet finde ud af at være lærer? Hvor længe ville jeg have min mor i mit liv?

Jeg har fundet ro nu her i 30’erne. Det gad jeg godt, at jeg havde været garanteret dengang i start 20’erne. Det ville have sparet mig for mange unødige tanker.

Jeg har ikke min mor, men jeg har min familie. Jeg har mit job, og jeg er god til det. Vi bor godt og trygt, og vi har bygget vores eget lille familieliv op på godt og ondt. Det er rigtig rart at være, hvor jeg er lige nu, og jeg ville aldrig bytte det ud med 20’erne igen, selvom de også indeholdt deres del af sjov og spas. Og frihed.

Så jeg omfavner min alder i dag. 36 er helt okay.

Jeg har iøvrigt haft en skøn dag, hvor jeg stod op til flag, morgenkaffe og gave. Fik et par fine øreringe af ungerne.

På arbejdet blev jeg mødt af flag og tillykke-tilkendegivelser fra elever og kolleger.


Hjemme igen fik vi rødvin til aftensmaden og ungerne gik omkuld tidligt, så kunne jeg ikke ønske mig mere.

Vi ramte sofaen kl. 19.30, hvor resten af rødvinen er blevet indtaget til en omgang fodmassage af manden.

Okay. Det lyder nu alligevel lidt gammelt. Men skidt, så længe man er glad og lykkelig over netop dét set-up, så er man vist lige der hvor man skal være.

Dette indlæg blev udgivet i fødselsdag, hverdag, refleksion, tanker. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Så gik der endnu et år …

 1. Christina skriver:

  Tillykke med fødselsdagen 🙂 Det lyder du havde en helt fantastisk dag.

 2. Rikke skriver:

  Tillykke med de 36 år, det lyder som en dejlig fødselsdag. Sikke gode alders tanker du har gjort dig, dem vil jeg tage med mig, når jeg ikke helt kan få lagt låg på alderskrisen. Men du har helt ret, 30’erne er meget bedre end 20’erne… Gad vide om det samme gælder for 40’erne! Kærlig hilsen Rikke

  • Jeanette skriver:

   Tak for det, Rikke 🙂 Jeg er næsten sikker på 40’erne også er gode. Personligt glæder jeg mig til at have store børn på det tidspunkt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *