Efterårsaktiviteter med børn #2

Endnu en dag i efterårsferien er gået, og i dag tilbragte vi noget af dagen i skoven. Vi er så heldige, at der er et stort og kendt skovområde et stenkast fra vores hus, så det er nemt altid at hive børnene med i skoven.

Og selvom Filøjsen var sur og ikke særlig medgørlig et pænt stykke op ad formiddagen, så kom det gode humør alligevel snigende, mens han løb rundt på den bløde skovbund. Så blandt derfor vil jeg også stærkt anbefale som en af mange efterårsaktiviteter man kan lave med sine børn, at du skal tage dem med i skoven. Og så selvom man har et stykke vej at køre. Det er så hyggeligt og alle får brændt energi af.

Min oprindelige plan var at ungerne skulle cykle rundt derude, men de måtte allerede parkere cyklerne ved foden af den første bakke, som var gigantisk og uden små stier. Filøjsen travede brokkende foran og klagede over glatte blade, og at han overhovedet aldrig nogensinde i livet ville nå op af den bakke, vi var på vej op af. Jeg kom pustende lige bag ved ham slæbende med Vigsen den ene hånd og et stort net med jakker, vandflasker, juicebrikker og madpakker i den anden. Tænkte at lige om lidt ville han snuble og sætte sig ned og græde og nægte at gå videre, og så ville vi 3 sidde der og vores skovtur være endt, før den begyndte.

Heldigvis snublede han ikke. Vi nåede toppen, og straks lysnede tingene for ham, fordi han kom i tanke om, at han ville finde rævehuler. Han fik lillesøster med på idéen og så løb de rundt for at finde huller i jord og træer.

Bakken synes ikke stejl på billedet her, men det var den …

efterårsaktiviteter

De fandt ingen rævehuler, men de spænede op og ned af bakkerne på toppen af bakken, og de fandt en rigtig hule bygget af pinde og grene. Generelt er det bare fedt at følge børn, når de bliver sluppet løs i naturen. Det er så tilfældigt og pudsigt hvad der lige fanger dem. Og så bare det helt primitive i at finde en god gren og gå slå på træer eller i blade med den. Jeg overraskes igen og igen over hvordan mine unger på kort tid kan knytte sig til en bestemt gren og så skal den partout slæbes med alle steder hen. Jeg tror ikke der findes bedre legepladser end den rå natur.

efterår5 efterårsaktiviteter

F.eks. så må det være nogle børn eller voksne der havde lavet ‘pindehulen’, som mine unger så også morede sig med …

efterår7 efterår6

Til slut gik vi tilbage mod vores udgangspunkt og spiste madpakker. Det var lige koldt nok at sidde stille bare i termotøj og regntøj, så det gik stærkt med maden, og bagefter drønede vi så ud i 24Sport efter de termostøvler, som de manglede.

efterår2 efterår3

efterår1 efterår

Rigtig dejlig dag i skoven … I morgen tager vi af sted igen. Det bliver bare i en hel anden slags skov, nemlig Fårup Sommerland. Manden har taget en fridag – yay! – så vi kan komme af sted alle fire. Vi skal jo sørge for at få fuld valuta for de der årskort!

Dette indlæg blev udgivet i efterårsferie. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *