Børns fantasi

Børns fantasi er en sjov størrelse. Filøjsen har en genial fantasi. Jeg har ofte skrevet, at han lever lidt i sin egen lille verden, og med det mener jeg fantasiverden. Han kan sidde ved morgenbordet med os andre, og man kan bare se når han stempler ud og bevæger sig over i egne tanker. Hans blik bliver på én gang fjernt og koncentreret, og han sidder og mumler lige så stille for sig selv kombineret med små sjove skyde-lyde eller bil-der-gasser-op-lyde .

Når han er dér, så er han der med hver lille celle i sin hjerne og det kan tage lidt tid at få ham til at snappe ud af det, fordi han har gang i en virkelig spændende leg eller historie i sit hoved.

Hans veludviklede fantasi betyder også at han er mester i at sætte lege i gang med sin lillesøster. Hun følger troligt og forventningsfuldt med, når han foreslår en leg og forklarer hende, hvad den går ud på. Han har bl.a. fundet på ‘Rumskib-legen’, hvor de sidder i Vigsens Lille Per seng og flyver ud i universet. Der er ‘Ninja-hoppe-legen’, hvor han slæber havestole med hen til trampolinen, som de springer ned fra og laver “de sygeste” ninjakrumspring. ‘Vælte-leg’ går ud på at stille sig op i vores seng med hænderne på skråvæggen og skubbe hårdt fra, så man vælter ned i sengen.  Der er ‘Mørkelegen’, hvor de lukker sig inde på et værelse i mørke med lommelygter og leger “farlige ting”. Den leg slutter dog altid ret hurtigt, da de begge i løbet af 5 minutter har fået skræmt livet af sig selv og hinanden 😉

Så er der også den allestedsnærværende ‘Løbeleg’, der i al sin simpelhed går ud på at løbe med 110 km/t frem og tilbage i huset, smide sig på knæene og lave et langt slide, gerne efterfulgt af en tur op i sofaen og hoppe. Den leg er desværre en af de mest populære, og det er her jeg refererer til dem som DAMP-agtige på IG og bloggen 🙂

Jeg havde også en ret så livlig fantasi som lille, og kunne fremtrylle de mest magiske historier allerede i børnehaven til alle der gad at lytte, så han har det ikke fra fremmede.

Selvom det, at han er så meget i sit eget univers, kan være en udfordring nogle gange i forhold til kollektive beskeder, når han skal en helt konkret ting osv., så betragter jeg det også som en gave. Siden han var spæd har han været god til at underholde sig selv. Han kan være fordybet i sin egen leg i timer, og nu inddrager han også Vigsen, og de kan lege i lang tid uden konflikter, når han styrer og finder på legen.

I morges var de i gang igen. Jeg var nedenunder i færd med morgenmaden, og de var i gang med at lege på Vigsens værelse ovenpå. Jeg kan godt høre, at der bliver skramlet lidt og flyttet rundt på ting. Filøjsen kommer også nedenunder efter en skammel han lige skal bruge.

Da jeg henter dem ovenpå, ligner værelset et bombekrater. De har flyttet Vigsens (ret tunge) puslebord ud midt i rummet og hopper ned fra det på en grøn folde-ud madras. Rundt om dem er dyner, puder, dukker og sengerand sirligt placeret, og de ænser slet ikke jeg kommer ind.

Filøjsen forklarer mig, at de har lavet et Tivoli, hvor der er ‘udspring fra klippe’ (ny leg?) og det gælder om at hoppe flest gange. Dukkerne er tilskuere. Samtidig har Vigsen lige haft fat i nogle næsedråber og creme, som er henholdsvis dryppet og smurt med let hånd ud over det hele.

Yes yes. Det er nu jeg bare skal være glad for de leger så godt sammen, ikke? 😉

Børns fantasi

LEG1

LEG2

Her på sidste billede er Filøjsen i gang med fortælle Vigsen en historie om, hvem der bor i alle husene, og hvordan låsemekanismen fungerer ægtigt, så man kan komme ud og ind. Jeg blev tildelt det lilla hus, fordi det var den pæneste og “så passer det bare godt til dig, mor” 🙂

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i børn, drengeleg, drengemor, Filøjsen, hverdagsglimt, søn, søskende, søskendekærlighed og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *