Den Blå Planet og en fortryllende aften #Dag3

Onsdag tog vi ud til Den Blå Planet. Selvom jeg havde forklaret min meget konkrete søn, at det ikke var en planet, men et akvarium med fisk, var det alligevel som om, han ikke helt forstod, hvor planeten var henne (eller ikke var) 😉
Det er en rigtig flot arkitektonisk tegnet bygning, som ligger helt ude ved Kastrup Lufthavn og Øresund. Smuk beliggenhed. Den er umiddelbart ikke så stor indvendig, som den lige forekommer udefra. 
Men børnene var helt optagede af fiskene og det blå univers helt fra start. Vi gik rundt og så de første akvarier, inden vi spise vores medbragte mad i picnicområdet.
 
 
Ja, billederne derfra er desværre ikke superskarpe. Der var meget mørkt og blåt, og så slår et sølle mobilkamera ikke helt til.
 
En af de ting, jeg hjemmefra har hørt godt om i forhold til stedet, er restauranten/spiseriet, som Claus Meyer forpagter. Der skulle være lækkert kvalitetsmad til overkommelige priser. Det er sådan noget min mand og jeg går vældig meget op i, så vi blev nødt til at bestille deres berømte fish n’ chips med hjemmelavet økologisk remoulade og ketchup. Dét var godt! Virkelig godt. Prøv det, når du besøger stedet … se bare her …
 

 
Men tilbage til planeten …
Vi så hajfodring kl. 12.30, som foregik i deres allerstørste akvarium. Det var virkelig overvældende stort, og man kunne gå ind i en slags tunnel, så der var vand, fisk, pilrokker, hajer og koralrev hele vejen rundt om en. Surrealistisk. Samtidig også en anelse klaustrofobisk. Ikke pga. vandet, men pga. de mange mennesker/turister.
Når man tropper midt i uge 29, så er man ligesom ikke alene på skansen. A kan have det svært med mange mennesker og meget larm, så han trak sig hurtig ud derindefra igen og var tydeligt stresset over larmen.
Han var dog meget optaget af en stor hvidhaj, der hang i deres loft ovenover os, og så imponerende livagtig ud. Han gik rundt og snakkede lidt med sig selv omkring den, kunne jeg høre, mens han skeptisk skævede op til den.
Efter fodringen gik vi ud i en lille regnskov, og derefter helt udenfor på deres hyggelige udeområde. Her var der stor sandkasse, sten ned til Øresund man kunne lege på, ansigtsmaling og de store flyvemaskiner landede i en jævn strøm i Kastrup Lufthavn i horisonten. Der var nok at se på 🙂
Vi var der hele dagen. Lille V sov igen i klapvognen (uden problemer), og begge unger snakker stadig om fiskene og hajerne her dagen derpå.Det var jo det, jeg sagde. Stor fisketank 😉


Den lange blå tunnel, som var virkelig flot og virkelig fyldt op af mennesker.
 
Meget benovede børn!
Den store hvidhaj i loftet … Nasty fætter.
 
 Udendørsområdet, kaldet Kysten. A kigger efter flyvemaskinen …
Inde i Regnskoven.
 
 
Fascineret af det blå bølgende lys i gulvet.
En træt Lille V, der lige er vågnet.
 
 
 
Vi tilbragte en 4-5 timer derude, og det en dejlig tur. Igen, lige noget for børn og bestemt anbefalelsesværdigt. Både på spise- og aktivitetsfronten.
 
Vi tog hjem kl. 15, fordi aftenen bød på kærestetid (jeg nægter at skrive mand- og konetid), og vi skulle i bad, gøre os klar m.m. 
Min mand går meget op i madlavning, god mad osv., og har så småt fået mig med på vognen. Så han havde arrangeret barnepige til ungerne og bestilt bord på en Michelinrestaurant om aftenen. En stor og fantastisk oplevelse, som vil kræve et blogindlæg helt for sig selv, så det får det. Snart.
 
Dog kan jeg sige, at den aften også stod i fiskenes tegn 🙂 
 

Dette indlæg blev udgivet i kærestetid, Michelin. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *