Hamborg tur/retøsetur

Miraklet skete og 4 travle mødre – alle med 2 børn under 6 år og med hver deres at se til – fandt en weekend at mødes, og så gik turen ellers mod Hamborg fra fredag – søndag i sidste weekend. Fuck nu af, hvor var det bare hyggeligt altså!

Vi havde lejet en lejlighed gennem sitet Airbnb. Personligt elsker jeg konceptet! (har så heller aldrig haft dårlige oplevelser). Men altså en privatlejet lejlighed, hvor ejerne smutter væk fra deres hjem i det tidsrum, de har lejet det ud, for en mindre sum penge.

For det første var det en fed lejlighed … helt oppe på 5. (pust!) med en fin udsigt og i 2 etager. Lys, rummelig og moderne. Indrettet med det bedste fra IKEA og nordisk inspireret.

For det andet var Marie bare skide sød. En klein og køn tysk pige med sin 2-årige lidt febersyge datter på armen. Hun ventede på manden kom hjem alt imens hun rengjorde lejligheden inden vores indtjekning. Da vi så gjorde det (tjekkede ind altså) smuttede den lille tyske familie til konfirmation i Stuttgart. Det kunne de så tjene 3000 kr. på. Smart!

For det tredje var området, Ottesen/Altona, hvor lejligheden lå placeret, bare spækket med atmosfære og hyggelige små caféer og restauranter. Der var legepladser, børnefamilier, små specialbutikker og supermarkeder samtidig med det er et multikulturelt område. Der var virkelig bare en good vibe og stemning.

Da vi alle fire var ankommet, og vi havde pakket ud, drønede vi på fransk restaurant i nærområdet. Et brasserie Marie havde anbefalet os. Og damn, hvor skuffede det ikke! Det var så lækkert noget mad. Jeg er i forvejen en sucker for en god steak bearnaise, og den vi fik var spitzenklasse! Tjeneren var en overskudsagtig og meget begejstret homo, der klappede i sine små hænder, fordi han troede vi var englændere (og derfor ville tømme stedet for alkohol). Han snakkede og fortalte levende om både mad og vin. Stemningen på stedet var hyggelig og intim. En perfekt måde at starte fredag aften ud på sammen med veninderne.

Vi har alle passeret de 30 for noget tid siden, og let’s face it. Vi er ikke, hvad vi har været, så efter al den lækre mad og vino, drønede vi hjem til lejligheden, smed os i sofaen, koblede os på wi-fi, smed billeder op af vores aften og så på hovedet i seng.

Lørdag købte vi brød hos bageren og tilbragte hele formiddagen med kaffe, morgenmad og snak, og pludselig var klokken mange, og vi kom i tanke om, at vi da hellere måtte få set lidt mere af storbyen Hamborg. Ind mod centrum, shoppe lidt, spise (igen-igen), shoppe mere for så at slutte af på en italiensk restaurant inde i byen. Den var virkelig også lækker og maden indbydende, men efter en lang dag med mange timers shopping, var vi lidt mere fladmaste end godt var.

Jeg fik dog den lækreste dessert, jeg nogensinde har smagt derinde. Den er ikke specielt æstetisk eller forfinet i sit udtryk. Til gengæld var den stor og lignede til forveksling en kæmpe skumtop af flødeskum ovenpå nogle jordbær. Det var det dog ikke … og kombinationen af sød mascarponecreme, hvid chokolade, saltkaramelis, jordbær og en knasende nøddebund, der smagte syrligt, var simpelthen perfekt!

Jeg skal have lavet min egen version en dag – og så kommer opskriften på bloggen!



Nu kommer det hele til at handle om mad, men det var en stor del af vores tur faktisk, fordi der var en masse snak og catching-up, der skulle indhentes. Og det gøres ret godt henover diverse retter og et godt glas vin.

Også lørdag fladede vi ud i sofaen efter restaurantbesøget og den lange dag inde i smukke Hamborg.

Søndag tog vi os god tid om morgenen, fik ryddet pænt op, og så var den weekend gået. Det var særdeles hyggeligt, og det kan kun gå for langsomt med at komme af sted igen.

Man får fornyet energi af sådan en tøsetur. Kommer tilbage til mennesket Jeanette og ikke kun hende, der er mor det meste af tiden. Skynd dig at tage din/e veninde/r i hånden og smut af sted.

Hamborg er anbefalelsesværdigt og tager kun få timer i bil fra det nordlige Jylland!


I  

Dette indlæg blev udgivet i egomor, frihed. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Hamborg tur/retøsetur

  1. Åh, sådanne ture er bare guld værd! Kan du huske hvad restauranterne hed? Mangler inspiration til nye spisesteder når vi er der. Og mega smart med lejligheden – så er man jo også meget mere sammen, end hvis man går ind på hver sit hotelværelse.
    Kan du huske hvad stedet hed? Evt linke til den? 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *