Seriefælden er klappet om mig

GOT

I disse netflixtider, hvor serier er det nye sort, og der bliver binget til den store guldmedalje, så skulle man tro at jeg kendte til bare en smule serier. Men nej, den eneste jeg i løbet af de seneste år har kastet mig over, er Orange is the new Black, og det var kun fordi jeg var under massiv pres fra kollegaside.

Ellers har serierne herhjemme primært bestået af Dora og Diego, Paw Patrol, Blaze og Prinsesse Sofia. Det er næsten udelukkende til den tv-genre, jeg har benyttet streamingstjenesterne. Underholdning af mine små lømler i ulvetimen og i farten.

Jeg har aldrig rigtig forstået fascinationen af seriekiggeriet. Jeg forstod ikke, hvorfor folk blev så optagede af dem, og jeg forstod slet ikke hvordan de fandt tiden til at se serier. Sæson efter sæson … ikke bare en film på 2 timer, men en sæson på 13 timer og så én mere og så endnu en. Jeg forstod det virkelig ikke. Ikke før nu …

På en eller anden måde fik manden overtalt mig til at vi kunne se House of Cards sammen. Jeg er en sucker for Kevin Spacey, så om ikke andet, så gik jeg med til at se et par afsnit, fordi den mand altid er garant for god underholdning. Det var i grunden ganske hyggelig at se den sammen. Og den var god! Rigtig god!

Min mand fik blod på tanden og opfordrede mig igen og igen til at se Game of Thrones, som han hævdede var serien over alle serier. Han har fablet om den i hvert fald det sidste års tid med Gud og hvermand, men jeg har aldrig forstået et muk af samtalen. Game of Thrones er 5 sæsoner lang indtil videre, og jeg kunne næsten ikke overskue at begynde på den samtidig med House of Cards.

Jeg prøvede alligevel at tage nogle afsnit og Nicolai Coster-Waldau var jo med. Jeg kunne altid bare hoppe af den igen. Men det skal jeg da lige love for var fuldstændig umulig. Den var vanvittig spændende, og jeg blev fuldstændig opslugt af historien, intrigerne og den fantastiske verden.

Jeg begyndte at se den for fire uger siden og imellem arbejde, vasketøj, madlavning, børn og andre aktiviteter er det alligevel lykkedes mig at være nå til sæson 5 på rekordtid ved blandt andet at stjæle mig til 15 minutter hist og pist. I stedet for at stene TV, Facebook og Instagram i mine aftentimer, så jeg nu serier. Eller … jeg så serien.

Jeg blev færdig med sidste afsnit i går aftes, og endnu engang blev jeg chokeret og forurettet over hvordan handlingen udspillede sig, og jeg kan nu slet ikke vente en hel måned på sæson 6. Jeg har råbt højt, jeg er gået i vrede, jeg har jublet, jeg har bidt negle og jeg har hylet over Game of Thrones. Ligesom man tror, man har regnet plottet ud, så drejer den fuldstændig, og man er lost igen og tænker, hvordan de dog alle kommer videre herfra. Den er virkelig spændende, og jeg kan kun anbefale den på det kraftigste, hvis du lige står og har 50 timer, du ikke ved hvad du skal stille op med.

Grunden til jeg ikke har fået blogget de sidste uger, er alt det her seriekiggeri. Jeg har slet ikke kunnet koncentrere mig om at skrive, når jeg vidste der lå et afsnit og ventede. Samtidig har det været afstressende bare at lave ingenting om aftenen og lade sig suge ind i fantasyuniverset. Serier skulle også være godt mod stress, har jeg læst et sted.

Men mon ikke jeg kommer efter det igen? Hver ting til sin tid, som man siger.

Dette indlæg blev udgivet i hverdag, hverdagsglimt og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Seriefælden er klappet om mig

 1. Haha, kender det! Vi har også kun brugt Viaplay til børne-halløj.
  Så fandt jeg ud af, at jeg da kunne downloade ting til offline = at se serie når jeg kørte til/fra arbejde med tog. Nu er jeg A F H Æ N G I G !!! Jeg har været igennem Scandal, Blue Bloods og How To Get Away With Murder (jaja,jeg er til krimi – se dem!!). Nu er det slut…der er ikke flere afsnit..jeg ved ikke hvad jeg skal gøre af mig selv.
  SÅ NU har jeg (som den sidste i verden) tilmeldt mig Netflix – House of Cards venter i aften som ‘par-serie’, og så har jeg Orange is.. som ‘min egen’ serie. Jeg er hooked på serier – behøver faktisk ikke engang kvalitetstid med min mand 🙂 Stik mig en (krimi)serie og jeg er tilfreds.

  • Jeanette skriver:

   Jamen, det er skrækkeligt, som man bliver hooked og ens verden kun handler om næste afsnit 🙂 Gode serier du har kastet dig over…. Du ville elske GOT. Der er max spænding hele tiden 🙂

 2. Charlie skriver:

  Hep! Jeg tæller også ned til 6. sæson løber over skærmen – det værste er at man skal vente en hel uge på et nyt afsnit når først man er up-to-date – det er næsten ikke til at holde ud :-p
  Jeg er kæmpe fan af GoT og har også læst bøgerne – men serien har nu indhentet handlingen i bøgerne så hvad der sker i næste sæson er fuldstændig åbent! Dete r næsten for spændende…

  • Jeanette skriver:

   Sejt du har læst bøgerne 🙂 Det vil jeg også, når jeg får tid. Ved man egentlig hvor mange bøger/sæsoner, de regner med?

   • Charlie skriver:

    De ‘regner’ med 7 sæsoner og de ‘regner’ med at der mangler 2 bøger…meeen, lad os nu se :-p

    • Jeanette skriver:

     Åh … Jeg har hørt Nikolaj Coster Waldau sige 80 timer … Så tænkte det måtte være 8 sæsoner. Man har jo næsten ikke lyst til at den slutter 🙂

 3. Simone skriver:

  Haha, jeg har også råbt adskillige gange af game of thrones og taget mig til hovedet! Den er så vild den serie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *