“Ovre på min skole … “

Vigsen er nu 3½ år og er begyndt i skole. Meget fremmelig pige, ikke?

Den skole hun går på, eksisterer udelukkende i hendes fantasi. Der går også en Thomas, som hun leger meget med, og en lærer der hedder Hanne.

Dagligt må vi høre på fortællinger fra hende om, hvad der sket på skolen. Fortællinger direkte tryllet ud af hjernen på hende. Jeg ved ikke om hendes skole er opstået i forbindelse med en masse skolesnak i børnehaven før sommerferien, eller hvor det kommer fra, men det er ret underholdende samtidig med det er fantastisk underligt, da hun taler som om hun virkelig lige er landet derfra.

Sætninger som “ovre på min skole der spiser vi kød og salat”, “ovre på min skole der må man gerne løbe”, “ovre på min skole der legede mig og Thomas gemmeleg” og “nu skal vi alle sammen tegne ovre på min skole”, hører vi hver eneste dag.

Jeg ved ikke om det symptomatisk for 3-års alderen med et slags fantasiunivers. Filøjsen havde i hvert fald også en fantasiven i 3-års alderen, som han havde lange og daglige samtaler med. Måske er det bare karakteristisk for mine lidt tossede unger …

Nogle gange har vi sagt til hende, at der jo ikke er nogen skole, men der er en børnehave som hun går i. Så svarer hun: “Ja, min børnehave, men så er der også min skole, og dem fra børnehaven må godt komme med over på min skole”.

Så nu går vi egentlig bare med på hendes fantasileg og spørger ind til skoleaktiviteterne, vennerne, lærerne osv. Vi får klare og tydelige svar hver gang.

Hun er virkelig en spøjs lille filur …  Jeg lader billederne herunder tale for sig selv. De illustrerer på fornemmeste vis hendes skøre og boblende personlighed.

vigsen1

vigsen2

vigsen3

vigsen5

vigsen4

vigsen6

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i børn, børnehave, hverdagsglimt, kærlighed, pigemor, Skoleparat, skolestart, Vigsen. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til “Ovre på min skole … “

  1. Skalotteløg skriver:

    Hold nu schæften, hvor er hun dog en skøn pige! Og de der øjne… Åååh <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *