Når mine børn er (sjældent) kreative …

Jeg kan ikke prale af at Filøjsen er den kreative type. Det er meget sjældent, at han ynder at tegne, male, modellere, klippe, lave perler eller andre stillesiddende aktiviteter, der involverer små dimsedutter og styrker finmotorikken. Derfor (måske) laver han endnu ikke tegninger, der ligner noget. Han foretrækker løbeleg, hoppeleg, trampolinspring, cykle, lege med biler, kasteleg eller at slås for sjov.

Jeg har heller ikke været for god til at styrke og udvikle den side hos ham, da den naturlige interesse ikke er der.

Med Vigsen er det lidt en anden sag. Hun vil gerne alle de her kreative sysler, så nu er det heldigvis blevet lidt oftere at vi finder på dem, og Filøjsen er helt med på det, så nu er det altså om at skrue op for kreativitetsniveauet herhjemme.

Vigsen fik fingermaling i fødselsdagsgave, og da bedstefar forleden havde fødselsdag, fandt vi malingen frem og gik i gang med et maleri til ham.

Igen stod en af forskellene mellem Dupont og Dupont tydeligt frem. Vigsen klaskede hele sin bette fede hånd ned i malingen og ud på lærredet igen og igen. Hun tværede rundt i malingen, gned sine hænder fyldt med maling mod hinanden og nød det. Maling over det hele!

Filøjsen satte fingerspidserne i malingen og tegnede forsigtigt rundt. I det øjeblik han havde for meget maling på hånden, ville han vaske hænder. Men de malede, gjorde de. Og de fik lavet det fineste billede til bedstefar … så fint som det altså bliver med farverne rød, gul, grøn og blå i én skøn pærevælling.

kreativ

maleri7 maleri6

maleri5 kreativ

maleri2 kreativ

maleri

Bedstefar blev glad for gaven, og jeg er glad for at finde ud af at Filøjsen altså har den kreative side (godt) gemt i sig. Nu skal vi i gang med at udfordre den lidt oftere … 🙂

maleri12

maleri14

maleri11

 

Dette indlæg blev udgivet i børn, Filøjsen, hverdagsglimt, mor, søskende, Vigsen og tagget . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Når mine børn er (sjældent) kreative …

 1. Skalotteløg skriver:

  Åååh, men hvor er de skønne! Næsten synd at hans fine hjerte blev malet over 🙂

  • Jeanette skriver:

   Hehe, ja … men det var mig, der lavede det, såeh … 🙂 Det kræver sin kvinde ikke liiige “at pynte” på deres værk 😉

 2. Anne skriver:

  Ej det blev da rigtig godt! Og dejligt det med at cykle hitter, måske kommer det kreative noget senere – han er jo virkelig kreativ når han leger!

  • Jeanette skriver:

   Tak for det, Anne. Det var sødt sagt. Ja, han er nemlig rigtig kreativ i sin leg, så jeg ved godt fantasien ikke fejler noget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *