Klip fra hverdagen … #take6

Advarsel: Ikke for sarte sjæle!

Mindstebarnet er begyndt at gå uden ble om dagen. Sådan lidt fra den ene dag til anden. Det har pt. varet i 2½ dag, og hun klarer det så fint, så fint. Ganske upædagogisk har vi valgt at belønne hende for at lave stort på toilettet ved at hun får en vingummibamse efterfølgende. Storebror får også en, så forestil dig lige heppekoret herhjemme, når hun sidder derude og trykker. Det er ganske morsomt – og måske en smule upassende. Der er vist sjældent normale tilstande her i huset.

Lige for lidt siden kom hun rendende ude fra haven og erklærede højt, at hun skulle på toilettet og lave puh-ad.

Jeg stod i køkkenet og pludselig kunne jeg høre en sætning ude fra toilettet man, som mor, bare slet ikke har lyst til at høre …

Mooooaaar, jeg skal lige gribe lorten!”

Nej, det skal du eddermame ikke, lille dame. Jeg styrtede derud og så min lille pige på toilettet med hovedet helt nede mellem benene og hænderne (heldigvis) på kanten af brættet.

Hun kiggede op på mig.

“Mor, der er lort der hænger fra min numse. Jeg skal gribe den.”

Hurra for bramfrie børn. Hun gik i gang med at fumle efter toiletpapir. Jeg skyndte mig at komme hende til undsætning, mens jeg priste mig lykkelig over at hun ikke havde gjort alvor af sine ord, inden jeg nåede derud.

Det er virkelig dejligt, at hun er ved at blive blefri, men det kræver altså lige et par chok og mindre fede ting undervejs, før man er endelig i mål. Som f.eks. våde bukser, strømper og sko samt sætninger, man troede man aldrig skulle høre sin datter sige!

Dette indlæg blev udgivet i børn, guldkorn, hverdag, hverdagsglimt, Vigsen. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Klip fra hverdagen … #take6

 1. Skalotteløg skriver:

  Så er der da lidt stof til konfirmationssangen 😉

 2. Marianne skriver:

  Ej det er faaaanme sjovt! Tak for aftenens bedste grin. Hilsen en ny læser.

 3. Pernille skriver:

  Ejjjjjj! Er det mærkeligt at jeg synes at det er mere klamt at tænke på at de skal tørres når de har været på wc end at skifte ble på dem nu? Lort er vel lort? Lærer man det?

  • Jeanette skriver:

   Jeg garanterer dig det 😉 Og når den første er blefri, vil du virkelig se frem til den dag, hvor den næste bliver det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *