Om dygtige børn, ørelægen og fredage i solskin

Otte små sovende kroppe møder mig, da jeg åbner døren ind til Bevægelsesrummet i børnehaven. Nogle af dem snorker. Der i blandt mit eget kid. Kæft mand, det er cuteness overload.

Jeg henter Vigsen og Filøjsen tidligt i dag, da de skal til tjek hos ørelægen. Vigsen er i dyb søvn, og jeg bliver nødt til at tage hende op og med ud af rummet for ikke at vække de andre. Hun åbner det ene øje halvt, krammer mig inderligt og fortæller helt bevidstløs, at hun gerne vil med mig hjem og hun elsker mig.

Jeg får hende i tøjet, mens hun så småt vågner. Pakker al deres habengut, og får os bugseret ud i bilen, hvor hun, til at starte med, døser videre med sin sut og nulleklud.

Så smutter jeg ud på legepladsen efter Filøjsen, der lidt desorienteret vandrer rundt med en gråand under armen. Selvom vi har travlt, når jeg at tænke på, hvor de mon har fået alle de tro kopier af ænder fra. Filøjsen får placeret sin gråand i dens …. rede? … og går glad med mig.

Scenen til en fremragende fredag og weekend er sat.

Vi drøner ind til ørelægen, og jeg bliver nødt til at sige det … Jeg har altså bare nogle top notch rollinger, hvad angår lægebesøg generelt. De elsker det! De røg op fra deres plads ved legebordet, da ørelægen kaldte dem ind, så dappede de ellers spændte ned af gangen i deres strømpefødder og satte sig pænt til rette i stolene. Meget ulig deres DAMP-agtige niveau herhjemme i villaen.

Først tjekkede hun Filøjsen. Han har fået dræn i gange 3, og det er ved at være lang tid siden, det sidste sæt blev lagt. Begge dræn lå i øregangen og der var væske på mellemøret i begge sider. Ikke noget han klager over derhjemme. Han sad musestille ovenpå mig og gjorde præcis, som hun sagde.

Herefter var det Vigsens tur, og her kan man godt frygte det lidt, fordi hun er sådan en sæk spilopper, der ikke lider i tavshed, men hun havde nøje studeret storebror og satte sig nøjagtig på samme måde som ham – helt stille, og ørelægen fik lov at proppe diverse dimsedutter ind i øregangen på hende.

Vigsen har haft ondt i ørene for nogle uger siden i forbindelse med forkølelse og snot, og der har også været væske på dem. Denne gang så de fine ud, og hun kan fortsat holde sig ude af den knap-så-attraktive kategori: ørebørn. Pfeeew!

Filøjsen fik tjekket sin hørelse, som trods væsken, var på normalstadiet. Når han nu ikke havde ondt eller klagede, ville ørelægen helst undgå at lægge dræn i for 4. gang, så vi skulle afvente, lade drænene falde ud og håbe at væsken i ørene ville fortage med forårets og sommerens komme. Tjek igen om 3 måneder.

Besøget var færdigt. Ørelægen fik Vigsen-krammer og high-five, og de fik begge to de længe ventede tyggegummier med cherry flavour, og så slap vi ellers ud i den solbeskinnede eftermiddag igen.

ørelægen

Klokken var 15, og vi kunne hente farmand på sit arbejde. Han arbejder ved et ingeniørfirma, der ligger helt ned til vandet ved Aalborgs Havnefront, så vi parkerede bilen dernede, og gik alle fire tur i solskinnet sammen. Det var pissehyggeligt. Forårsstemningen havde så tydeligvist ramt de mange andre mennesker på havnen sådan en fredag eftermiddag. Skatere i T-shirts (uuuff, sol og marts på kalenderen ja, men 8 plusgrader på termometeret), gymnasieelever med tuborgdåser i hånden, hundeluftere og nyforelskede par.

Vi gjorde stop på legepladsen ud for Restaurant Fusion. Filøjsen elsker det sted, og bagefter smuttede vi på YOGO (hedder den det?) efter is med alskens krymmel, slik, farver og E-numre, før vi vendte næsen hjemad igen.

Det var bare én af de der spontane og geniale eftermiddage. Det fik mig virkelig til at længes efter sommeren og solskin. Men først skal vi dog lige fejre Vigsen på behørig vis med det helt store FROST tema. Hun fylder 3 år på onsdag. På onsdag!?!! Det er lige om hjørnet. Slut med at have en 2-årig, og true … det kan der være mange fordele ved 😉 … men samtidigt så er det vemodigt. Ingen helt små børn længere. Hun mangler dog stadig at smide både bleen, middagsluren og sutten, så helt stor er hun heldigvis ikke endnu. Det gør mig ikke det fjerneste.

GOD WEEKEND!

fredag1fredag2Fredag

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i børnehave, familietid, Filøjsen, hverdagsglimt, kærlighed, solskin, Vigsen. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Om dygtige børn, ørelægen og fredage i solskin

 1. Skalotteløg skriver:

  Jeg så også en i t-shirt i dag. Ikke en skater, men en helt almindelig dame. Muligvis nogens mor… Og jeg tænkte: Hvad laver du, dame?! Jeg havde taget forårsjakke på, og fortrød det så bittert! Er også bare KLAR til sommer nu 😀
  Puha, at I slap for endnu et dræn! Krydser fingre for, det så bare vil gå over 🙂

  • Jeanette skriver:

   Ja, det er altså liiige tidligt nok endnu at smide tøjet 😉

   Jeg håber også det er slut med de dræn nu … ørehalløj og børn er bare ikke ønskeligt. Var selv ørebarn og husker besøgene endnu – jeg var vist ikke så medgørlig som mine unger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *