Børnehavestart

Så gik den ikke længere. Betteskid til Vigsen startede i dag i børnehave. Pavestolt med rygsæk på og madpakke under armen marcherede hun lige ind med et højt ‘Godmåååååårn’ og derefter hen til sin garderobe.

Hun var så spændt og meget klar på det hele. Godt hjulpet på vej af storebror fløj hun ind i Bevægelsesrummet for at hoppe på ‘klippesten’. 4-5 gange prøvede jeg at få hende med ud at vinke farvel til mig, men niks. ‘Gå bare, mor!’

Hun har aldrig været til de langetrukne og tårevædede afskeder i dagplejen, hvor man allernådigst fik et vink over skulderen som farvel, og således heller ikke i børnehaven. Indtil videre. Det er jo kun første dag.

Jeg havde fikset en halv omsorgsdag, så jeg kunne hente dem til middag. Hjemme stod min far så klar til at tage over, da jeg jo havde en lille samtale på sygehuset i dag (mere om den en anden gang).

Dagen var gået godt i børnehaven. “Der har ikke været noget med hende, som du også forudsagde …” lød pædagogens ord. “Men, hun veg ikke fra storebrors side hele dagen, og han har også taget hende under sine beskyttende vinger“.

Dér skal vi lige være lidt opmærksomme. For jo, de er gode venner og leger godt sammen, men Filøjsen har også sine egne venner i børnehaven, og Vigsen skal skabe sine egne relationer i sin gruppe, så jeg håber ikke det på nogen måde kommer til at gå ud over det sociale for dem hver især.

Nu ved jeg godt, jeg ser spøgelser ved højlys dag og det er alt for tidligt at spå om sådan noget, men det er jo altid godt at være opmærksom, ikke? 🙂

Hands down, så er jeg glad for hun har sin storebror som den trygge base et nyt sted, og jeg har tillid til det hele nok skal gå, og pædagogerne dernede varetager deres opgaver angående det sociale, nøjagtig som de altid gør.

I morgen tager jeg endnu en halv omsorgsdag og henter dem til middag, og pt. er jeg ved at planlægge mig ud af tidlig hentning onsdag og torsdag. Fredag skal hun sove til middag dernede for første gang, og så regner jeg sådan set med hun er indkørt. Min lille, men store, pige.

Kryds fingre! 🙂

børnehavestart

børnehavev1

Dette indlæg blev udgivet i børn, børnehave, søskende, søskendekærlighed, Vigsen. Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Børnehavestart

 1. Skalotteløg skriver:

  Hvor skønt, at det går så godt med hende 😀 Forstår godt, du ser spøgelser, og det er selvfølgelig godt at være opmærksom. Men hvis hun tager hul på første dag sådan der, så tror jeg ikke, I behøver være nervøse 🙂

 2. Tillykke med din dygtige pige! Hun giver nok slip på storebror på et tidspunkt – men det kan nok tage noget tid.

  Marie

  • Jeanette skriver:

   Tak for det, Marie 🙂 Ja, det kommer til at tage tid. Hun er meget opmærksom på ham generelt – både herhjemme og nu også dernede. Men jeg ved det kommer …

 3. Charlie skriver:

  Hold nu op hvor er hun sej! Håber at det kommer til at lige så godt resten af ugen 🙂

 4. A+K/VenterPaaVin skriver:

  Hvor er hun stor og sej, håber hun får en herlig opstart 😀

  – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *