Mandag d. 2. marts 2015 – en ny start på to måder

Ind imellem rammer man en dato, hvor der skal ske noget vigtigt, og dagen bliver særlig betydningsfuld. Det bliver mandag d. 2. marts for mig i år. Den kommer på en måde til at markere en ny start herhjemme.

Datoen har nu alle dage været særlig for mig. En mærkedag. I år bliver der bare føjet et par ekstra lag til.

Min mor havde fødselsdag d. 2. marts. Ja, det har hun jo i og for sig stadigvæk, men det er jo ikke det samme, når der skal tændes et lys på hendes gravsted i stedet for i en lagkage. I år ville hun være fyldt 61 år. Det er underligt at tænke på. Hun døde alt for tidligt, som 51-årig, og til november er det 10 år siden, vi sagde farvel. Jeg var lige blevet 25 år. Hvis jeg ikke får besøgt hendes gravsted på hendes fødselsdag, så får jeg altid tændt lys herhjemme og sender hende mange tanker.

MOR

Det var fremskreden æggestokkecancer, hun tabte kampen til. Efterfølgende fandt vi ud af, at det er arveligt betinget, som du kan læse om HER (del 1) og HER (del 2). Derfor har jeg valgt at lade mig operere og få fjernet bryster og æggestokke. Jeg vil gøre alt for at se mine børn vokse op og være i deres liv så længe som muligt, og når man ligefrem selv kan tage et aktivt valg i forhold til at minimere risikoen for cancer, så gør jeg selvfølgelig det.

Jeg har sat gang i tingene i år og været hos min læge til en samtale. Hun har henvist mig til kirugerne på Aalborg Sygehus, hvor jeg skal til min første samtale om forebyggende operation, hvor mine bryster skal fjernes. Det er ret vildt nu, hvor det virkeligt skal ske. Jeg har netop modtaget brevet fra sygehuset om samtalen. Jeg skal ind og sætte skub i sagerne … ironisk nok … mandag d. 2. marts.

Derudover fylder Vigsen 3 år i marts. Hun bliver så stor, og er mere end klar til at starte i børnehave, selvom hun hverken har smidt sut eller ble. Mentalt er hun klar, og hun glæder sig til at starte og skulle være samme sted som storebror hver dag. Jeg har ikke rigtig fået planlagt hendes indkøring ift. mit og mandens arbejde. Jeg regner nok lidt med, at hun tager det i stiv arm. Jeg vil selvfølgelig prøve at flexe det jeg kan, så de kan hentes tidligt den første uge, men ellers skal hun bare i gang.

Hun har sin allerførste dag i børnehave mandag d. 2. marts. En ny epoke i hendes liv – og i vores. To børnehavebørn … gad vide om vi klarer det? 🙂

Datoen i år er derfor ekstra særlig, da den markerer to nye begyndelser på hver sin meget forskellige måde. Den ene begyndelse er jeg spændt på og glæder mig til på min datters vegne, mens den anden er enormt angstprovokerende.

Jeg håber det er et godt tegn, at begge begivenheder lige lander på min mors fødselsdag.

Dette indlæg blev udgivet i børnehave, BRCA1, genfejl, genmutation, kræft, operation og tagget . Bogmærk permalinket.

15 kommentarer til Mandag d. 2. marts 2015 – en ny start på to måder

 1. Puha sikke en omgang du skal igennem. Men kan godt forstå du ikke vil tage nogle chancer!

 2. Charlotte skriver:

  Hej Jeanette. Hvor er du sej at du handler på det!! Sender dig en masse tanker og cyber-styrke til det du skal igennem❤️ Knus fra Charlotte (Marts 12-Albertes mor

 3. Skalotteløg skriver:

  Du er så sej, så sej. Kan godt huske dit indlæg om din mor og overvejelserne om operation, det rørte mig meget. Krydser fingre for dig – og for jer allesammen. Hvor er det bare pudsigt, det lige falder sammen med så vigtig en dato. Det er uden tvivl din mor, der passer på dig (vælger jeg at tro <3)

  • Jeanette skriver:

   Jeg er da i hvert fald sej udenpå, men tisser lidt i bukserne af skræk indeni :/

   Ja, det er lidt pudsigt, og jeg kan også godt lide tanken om at ‘a certain someone’ holder hånden over mig <3

 4. Birgitte B skriver:

  Jeg synes det er virkelig sejt, at du har taget stilling. Sender dig masser af gode tanker 🙂

 5. Karina skriver:

  Det lyder så hårdt med alt det du skal igennem ;( Kræft er en forfærdelig sygdom – mistede selv min mor sidste år til den sygdom 🙁

  • Jeanette skriver:

   Ja, det er den. Modbydelig og tager alt for mange liv. Det er også derfor jeg helst vil undgå den med dette indgreb.

   Jeg er ked af at høre med din mor. Det er utroligt hårdt at miste en forælder <3

 6. Sandra skriver:

  Du er sej, at du har taget stilling! Jeg tror helt bestemt, at den dato ikke er tilfældigt – men at der er en større mening med det hele.
  Pøj Pøj, eller hvad man siger – cyberkram til dig herfra.

  • Jeanette skriver:

   Pøj-pøj er helt fint 🙂 Og tak for din kommentar. Jeg kan også godt lide tanken om en højere mening med det hele.

 7. Du er så MEGAsej!!! Jeg tror også på, at der er en større mening med datoen <3 Alt det bedste din vej!

 8. Pingback: Mit BRCA1 forløb: Første sygehussamtale -

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *