Jeg gør det sgu! (…og lidt om Halloween)

Nu har jeg funderet og overvejet i en uges tid siden mit indlæg, hvor jeg “slog op”, som jeg fik rigtig megen god respons på. Tak for det, søde mennesker.

Jeg opretter mit eget domæne. Og jeg gør det selv. Jeg prøver i hvert fald selv. Hvis det så kikser fuldstændig for mig, så spammer jeg Henriettes og Charlottes mailbokse med spørgsmål. Eller inviterer dem på kaffe … tsk tsk 😉
Jeg har været langt omkring, spurgt en masse, læst en masse, kontaktet IT-kyndige bureauer og personer og fået tilbud. Jeg har været fristet, fordi min tid i forvejen er knap. Men min økonomi er tungen på vægtskålen. Jeg må selv i gang (godt opmuntret af jer, der siger, at det slet ikke er så svært *host host*).

Jeg har en idé til et nyt domænenavn, som endnu er hemmeligt, men jeg er ikke sikker på det. Har I gode forslag til navne, så fyr løs. Jeg har tid nok, og hænger ud med Blogger lidt endnu. Vi er ikke uvenner, og forholdet er tåleligt indtil videre. Mit mål er, at den nye blog skal være oprettet i starten af det nye år.

Derudover er det jo Allehelgensaften i aften, hvis det skulle være gået nogens næse forbi. En fin og sjov lille højtid/tradition, der ligeså stille er ved at vinde indpas herhjemme igen. Vidste I godt, at det ikke er amerikanerne, der har vetoret på Halloween? Nej vel. Det er sgu Europa.

Det forholder sig nemlig sådan, at det irske folkeslag, Kelterne, fejrede de døde helgener som de første for flere hundrede år siden. I det 19. århundrede tog irske og skotske immigranter traditionerne omkring All Hallows Eve med sig til USA, hvor den gennem årene udviklede sig til den højtid/tradition den er i dag, hvor man om aftenen den 31. oktober sætter lysende græskarhoveder ud i forhaven for at skræmme de onde ånder væk, mens børn og unge går rundt i gaderne klædt ud som zombier, spøgelser eller hekse og trick or treat’er den for vildt.

Mange synes, det er latterligt med endnu en amerikansk tradition i Danmark, som supermarkederne tjener fedt på. Lidt ligesom Valentines Day og blomsterforhandlerne. Men vi har altså holdt Allehelgensaften- og dag herhjemme i tidligere tider. Dagen blev simpelthen afskaffet i Danmark ved en helligdagsreform i 1770, hvorefter den forsvandt ud i intetheden. Lige indtil den vendte tilbage i slutningen af 1990’erne under det amerikanske navn Halloween.

Nå, nu kørte jeg lige ud af et informationsspor (det er altså kun fordi, jeg lige har lavet en quiz om emnet til min 6. klasse), så lærte I måske også noget nyt i dag 😉

Men det jeg egentlig vil sige, er, at jeg synes det er pissehyggeligt med Halloween. Jeg synes det er hyggeligt at skære græskar ud i sjove former sammen med ungerne og sætte lys i. Jeg synes det er hyggeligt, at små hekse og vampyrer ringer på vores hoveddør og råber ‘Slik eller Ballade’. At se deres glæde, når de får en æske Smarties.

Hvad synes I om Halloween? Er det noget, I gider?

Gyserhistorier, gyserfilm og klamme happenings er lige mig, så jeg hilser Halloween velkommen og ønsker jer alle en uhyggelig aften.

MUHAHAHAHAHA!

Dette indlæg blev udgivet i beslutning, Halloween, nyetider. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Jeg gør det sgu! (…og lidt om Halloween)

 1. Jelena skriver:

  Jeg glæder mig til at finde ud af, hvilket navn jeg skal følge dig under i det nye år 🙂
  Jeg vil også sige tak fordi du kom i går. Jeg vidste faktisk ikke, at det var dit første event (har læst det hos Marina ;-)), for så havde jeg været lidt mere ‘på’ hos dig. Du lignede bare én, der havde prøvet det hundrede gange før, og det så ud til, at du hyggede dig sammen med Nadja. Imponerende! Jeg blev i hvert fald snydt 🙂
  Jeg håber, at det var en ligeså god førstegangsoplevelse for dig, som det var for mig 🙂 Jeg lover, at jeg inviterer dig igen, næste gang jeg gæster Jylland!
  Kh. Jelena.

 2. Uglemoren skriver:

  Hvor er du bare sød, Jelena. Jeg vil sige, at det hjalp da helt klart at jeg kendte Nadja (og Simone også), men jeg følte mig meget den-lille-blogger-agtig, da jeg gik rundt blandt de store og mere kendte kanoner 😉 Du var supersød og god til at tage imod os alle sammen, synes jeg (kommer der også et indlæg om). Jeg havde en rigtig god oplevelse og er klart frisk på mere. Tusind tak fordi du inviterede mig med <3 Kram til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *