Mit BRCA1 forløb: I dag skal mine æggestokke og livmoder fjernes

Så lige nu ligger jeg i en sygehusseng og venter. Venter på det bliver min tur til operation om nogle timer. Det er meget sigende for hele det her forløb. Ventetid. Føler jeg siden 1. juni 2016 har været i venteposition, og jeg glæder mig virkelig til snart at kunne se en ende på alt det operationshalløj. 

I dag fjerner de mine æggestokke og livmoder. Slut med børn. Slut med menstruation. Slut med pms (I hope). Slut med høj cancerrisiko. 

Til gengæld goddag til overgangsalder og risiko for knogleskørhed. Ingen sagde det skulle være nemt, vel? Tænk sådan en lillebitte brca1 genfejl, som jeg ikke kan se eller mærke, kan sætte gang i så meget. 

brca1
Nuvel. Jeg er også bare lidt træt i hovedet og sulten, fordi jeg er nervøs, spændt og fastende lige nu. 

I mit forrige  indlæg om mit BRCA1 forløb, skrev jeg at jeg skulle opereres igen i april. Jeg var da også klar, da min operation blev aflyst i sidste øjeblik. Der var kommet akutte patienter ind. I stedet blev det i dag, og nu hvor jeg ligger i sengen med armbånd og yndig støttestrømpe, så er der vist ingen vej tilbage. 

brca1
Jeg glæder mig til at få det overstået og håber på et forløb uden komplikationer. Jeg skal på Nibe Festival og en længe ventet rejse med min mand og børn i juli, så alt skal helst bare klappe.

Angående min korrigerende brystoperation, hvor de høster fedt fra min mave og sprøjter ind i brysterne, så skal jeg på den igen i september. Jeg har været omkring mange scenarier med plastickirurgen, fordi jeg ikke er helt tilfreds. Men vi holder fast i mere fedtforflytning og håber på de kommer til at se bedre ud. 

Jeg må hellere slutte af for nu, inden portøren pludselig står ved min fodende. Kryds fingre for mig derude. Det er sgu lidt vildt at få underlivet fjernet som 37-årig. Tænk om jeg går direkte i overgangsalder, når jeg vågner op? Med hedeture, humørsvingninger og hele baduljen … Jeg har bestemt mig for at få hormoner, men jeg ved ikke om de giver mig det med det samme, eller om vi skal se tiden an. Det skal jeg lige huske at spørge om. 

Dette indlæg blev udgivet i BRCA1, genfejl, genmutation, operation. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Mit BRCA1 forløb: I dag skal mine æggestokke og livmoder fjernes

  1. S. skriver:

    Jeg håber alt går som det skal og at det går godt idag! Held og lykke (eller hvad man nu siger….) kh. S.

  2. Birgitte B skriver:

    Jeg håber, det hele går som det skal i dag – så du er klar til ferie. Du er sej, synes jeg! Kh. Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *