Lidt om hjemmelavet julepynt og producenterne bag

Nu har Filøjsen haft intet mindre en 4 december måneder gennem sin børnehavetid. På de 4 x julemåneder har han i alt produceret 2 stk hjemmelavet julepynt. Det ene et juletræ i karton med enkelte pailletter limet på. Det andet et hvidt halvsmeltet og rundt stykke plastic med lidt tilfældig lilla streg på. 


Jeg behøver vist ikke pointere, at han ikke er den kreative type. Og det er også helt okay. Han er, som han er. En dejlig, finurlig dreng med krudt bagi, så jeg har aldrig forventet det helt store hjemmelavede julepynt-arsenal. Dermed ikke sagt drenge ikke kan være kreative, det ved jeg godt de kan. Min er bare slet ikke til klip, klister og dimseri. 

Derfor er min forundring også stor, når Vigsen dag efter dag slæber den ene stykke hjemmelavede ting hjem efter den anden. Hun laver armbånd, perleplader, malerier, tegninger og julepynt i vildskab. Til sammenligning har hun haft to december måneder i børnehaven. 

Det er ligesom om jeg glemmer, at bare fordi nummer et er på én måde, er barn nummer to jo ikke fuldstændig identisk. 

Her i hjemmet passer den der gængse opfattelse af kønsrollerne spot on. Drengen er fysisk aktiv og skal bruge krudt på fysiske aktiviteter såsom sprint, vild leg og bevægelse. Pigen sidder mere stille og nørkler med kreative sysler. Det er nu engang sådan de er, og jeg elsker dem uanset. 

Vi gik på juleferie i dag, og i Vigsens garderobe hang dette års produktion af julepynt …. 

Hjemmelavet julepynt
Nu hænger det hele på træet, og jeg er lykkelig for mine to forskellige børn … og det faktum, at vi har juleferie fra nu af. 

Dette indlæg blev udgivet i børn, børnehave, Filøjsen, jul, juleferie, julepynt, julestemning, Vigsen. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Lidt om hjemmelavet julepynt og producenterne bag

  1. Birgitte B skriver:

    Glædelig jul til jer alle… hos os er det nr. 2, der har krudt bagi (jeg har to drenge) og det samme gælder for min brors unger (hans nr. 2 er en pige). Der er vist ingen regler, andet end at ingen børn er ens 😉 kh. Birgitte

    • Jeanette skriver:

      Du har helt ret, Birgitte 🙂 Rigtig glædelig jul til dig – og tak for alle dine mange fine kommentarer i årets løb! ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *