3-års undersøgelse og lidt generelt om Vigsen

Nu er det over 2 måneder siden Vigsen fyldte 3 år, og i dag kom vi endelig til lægen for at få lavet den obligatoriske 3-års undersøgelse.

Det er ligesom om den ikke er så relevant, da der (heldigvis) ikke skal vaccineres. Det er mere sådan en højde/drøjde og trivsels undersøgelse.

Der var ingen ko på isen. Pigebarnet trives. Hun er nu 94 cm. høj, 12,3 kilo tung og måler 49 cm. omkring hovedet. Hun har falkeblik, kan stå på ét ben, hoppe, snakke som et vandfald og charmere en aldrende læge til at rende ud og hente tyggegummi til sig (som hun har prøvet at få hos ørelægen og dermed også mente at lægen kunne rekvirere).

Der er den onden lyneme sket en smule siden vi tog hende med hjem fra sygehuset blot 4 timer gammel.

vigga7

Nu er hun 3 år, og det føles som lysår siden hun var den lille baby i pink med de tykke, hævede øjne.

Hun startede ud med skrig og skrål i 4 måneder og var langsom til stort set alt motorisk. Hun vendte sig først fra ryg til mave og tilbage, da hun var 5½ måned. Kravlede først på sin 1-års fødselsdag, og var næsten 1½ år, før hun tog sine første skridt. Men hun er kommet godt efter det, er hun.

I dag løber hun rundt og hopper ned fra diverse alt for høje steder. Hun charmerer sig ind i de flestes hjerter med sin ligefremme væremåde og åbne sind. Sidst hun stjal hjertet fra en ældre herre (ud over lægens i dag), var da hun til en konfirmation, kløede den pågældende herre kærligt i skægget og ytrede: “Du er godt nok sød!”

Børnehaven har hun også taget med storm. Hun krammer sig vej igennem tilværelsen, og det er herligt at være mor til sådan en lille humørspreder.

Derudover er hun også ret så frygtløs og fuld af gå-på-mod. Hun tør, hvor storebror er mere forsigtig. Om det er den største hest, der skal rides på, bier der skal kysses eller en ribbe, der skal springes ned fra, så er hun klar. Det eneste, jeg kan komme i tanke om, hun er forsigtig med, er svømmehallen og havvand, mens det synes jeg nu egentlig er helt okay 🙂

Her roder den lille dame i et bistade sammen med bedstefar. Det var ren Peter Plys. Hun gik direkte efter honningen!

3-års undersøgelse

vigga6

Vigga4

Dette indlæg blev udgivet i børn, børnehave, pigemor, Vigsen. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til 3-års undersøgelse og lidt generelt om Vigsen

 1. Hun lyder helt fantastisk <3

 2. Anne skriver:

  Amen hun er bare skøn!
  Og dejligt at en googlesøgning viste, at det er fordi en 3 års undersøgelse er uden vaccination:-) så må jeg vist også snart få bestilt tid til den 3 måneders undersøgelse…

  • Jeanette skriver:

   Tak, Anne. Ja, det er hun 🙂

   Den er nemlig uden vaccination, hvilket er freakin’ skønt 😉 Det er først, når de fylder 4 år, at det er tid for vaccination igen. Øv. Men nødvendig jo 🙂

 3. Pernille skriver:

  Øjjjj, tre år! Så har man altså et stort mindstebarn alligevel! Hun lyder ret skøn. Glæder mig til den alder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *