Dette er også virkeligheden

Hvis man kun ser mig gennem billeder på IG og læser et par lette blogindlæg af mine ind imellem, så husk at det ikke er hele virkeligheden. Man glemmer det nogle gange. Det gør jeg i hvert fald selv, når jeg ser de smukke og pletfrie billeder af andres hjem og deres altid glade og harmoniske unger på Instagram.

Virkeligheden har været mindre skøn i villaen i denne uge. Jeg har været  træt og ophængt. Jeg er træt og ophængt. Arbejdsmæssigt har der været drøn på. Selvom jeg ikke længere “må” arbejde om aftenen, skete det alligevel i tirsdags, da jeg bare ikke kan møde op uforberedt til undervisning. Arbejdsdagen var ellers lang nok i forvejen. 8 – 17, derefter handle hurtigt ind og hjem til mand, børn, aftensmad, rodet hus og vasketøj i tilfældige bunker.

Unger blev spist af efter kampe omkring det med at spise aftensmad, der blev ryddet op, ungerne blev badet og puttet (heller ikke uden skrig og skrål), så mere oprydning. Jeg sendte et langt blik efter sofaen kl. 20, men satte mig ved computeren og fik så arbejdet i 2½ time for at skrubbe i seng kl. 23 efter at have sat en vask over. Kunne stå op 5.45 og tage på arbejde med god samvittighed næste dag.

Dødssyg og travl hverdag har præget ugen. Nætterne har været præget af pænt hysteriske udbrud fra Vigsens side i mere eller mindre bevidst tilstand. Lyspunktet var, da manden og jeg onsdag bestilte et lille kro-ophold med gourmetmad og bobler i vinterferien. Meget spontant og meget tiltrængt. Det hele går op i logistik, madplaner og forefaldende huslige gøremål for tiden. Det er der sgu ikke meget romantik i.

Bloggen har ligget død hen i 6 dage. Jeg har tænkt på den, men så blev mine øjenlåg ligesom tilsandede og tunge, og jeg har ikke kunnet overskue det. Ideer og inspiration til indlæg bliver jeg heller ikke overmandet af i uger som disse 😉

Det er endelig fredag. Helligdagen i børnefamilierne. Mit udsyn her fra sofaen er mit halvtomme rødvinsglas og manden i den anden ende af sofaen optaget af fodbold i flimmeren. Bamser tilfældig spredt ud over gulvet mellem fire bObles møbler. Ovenpå dem står mine stiletter, som Vigsen har travet rundt i og Filøjsen efterfølgende har brugt som rutsjebane til sine biler. Jeg kan skimte opvasken på køkkenbordet og  lysdekorationen fra nytårsaften står og griner af mig på spisebordet i stuen, fordi det nu er 2 uger siden jeg sidst truede med at pakke den væk.

Ikke meget insta-moment over vores hjem lige nu. Skulle man tage et snapshot af virkeligheden?

“Mest af alt holder jeg af hverdagen”, ytrede Dan Turèll engang. Jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Især hvis der med hverdagen fulgte et job på deltid, rengøringshjælp på daglig basis og en kok. Og en vaskekone.

virkeligheden

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i hverdag, hverdagsglimt, travlhed og tagget . Bogmærk permalinket.

10 kommentarer til Dette er også virkeligheden

 1. Mia skriver:

  TAK for det indlæg

 2. Skalotteløg skriver:

  <3 <3 <3

  Jeg hader instagram. Det kræver godt nok mod at poste grimme billeder af den der skønne hverdag.
  Jeg er ikke enig med Onkel Danny. Allermest holder jeg af de varme, alt for korte dage på ferie på Gran Canaria…

  • Jeanette skriver:

   Hahaha. Elsker at du hader Instagram! 🙂 Men ja, Instagram er et glansbillede i 99 % af tilfældene. Så er det op til en selv, om man køber det.

   Åh ja….. ferie. Suk.

 3. Pernille skriver:

  Pyha, sikke en uge! Weekend er vist tiltrængt i det lille hjem 🙂 Her har det været en anelse anderledes med onkel-besøg og stille og rolige dage takket være et par ekstra hænder og benhård planlægning i form af indkøb og madplan og to-do-lister (jeg kan godt lide lister!) og jeg holder også af hverdagen. Men sådan en lørdag morgen, som vi netop har haft med stille og rolig morgenmad (inklusive friske croissanter) og leg bagefter gør alligevel en klar til endnu en uge forude!

  • Jeanette skriver:

   Det lyder godt nok rigtig hyggeligt, Pernille. Lørdag morgener kan også sagtens bruges til at lade op til en ny uge herhjemme. Får totalt lyst til croissanter nu!

 4. Ja, amen til det! Sådan er hverdagen jo – skøn og travl. Jeg kan godt følge dig i det med deltids job og rengøring. Og kvalitetstid og alenetid i stedet 😉

 5. Lisbet/Livsglimt skriver:

  Dejligt indlæg. Det virker i det hele taget som om du har en hyggelig blog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *