Filøjsens guldkorn og sproglige finurligheder #1

Som 4½ årig kommer der utrolig mange gode guldkorn i hverdagen. Der er bare lige den catch, at man glemmer de små grin og smil alt for hurtigt. Jeg plejer at notere, dem jeg husker fra Filøjsen, i noter på min mobil, men langtfra alle kommer desværre så langt.

Jeg bliver nødt til at skrive dem ned på bloggen (også så jeg ved de selv får læst dem alle engang), og dermed tyvstjæler jeg idéen fra hende her, men jeg ved det ikke er noget, hun går og hidser sig op over, den søde drengemor 🙂

Derudover vil der snart komme nogle guldkorn fra Vigsen også. Selvom hun kun er 2½ år, så gør og siger hun virkelig mange morsomme ting.

Men først nogle sjove sætninger fra Filøjsen …

Vi kører ned af Skalborg Bakke forbi McDonalds og videre mod IKEA. Han råber højt fra bagsædet “Heeeeey, der er McDonalds, mor!”.
Vi fortsætter og kommer nu forbi Burger King.
“Heeeeey, se mor … Der er Burger McDonalds!” 
Da vi  suser rundt i IKEA, snakker vi om de forskellige afdelinger på vores vej igennem. Køkkenafdelingen. Sengeafdelingen. Tæppeafdelingen und so weiter.
Da vi så kommer forbi urtepotter, grene og planter udbryder han begejstret: “Se, nu er vi er i græstot-afdelingen!”
Han har lidt svært ved at udtale Fårup Sommerland rigtigt, og kalder det konsekvent for “Fuck Sommerland” (sagt hurtigt)
Jeg har købt nye bukser til ham, og viser dem stolt frem til ham, og spørger om de ikke er fede. Hans svar: “Jo, men kan de løbe stærkt?” 
Han skulle synge Fra Engeland til Skotland en dag, og skal vist lige repetere teksten, der lød sådan: “… og helledusseda vi kommer langt vejs fra og far han skifter skole, når vi ser Amerika”.
Han har lavet sit eget ord for at løbe rundt i huset samtidig med man hopper – tror han mener “at ride” – men han siger: “Jeg rinker!”
 
Når han søger bekræftelse på noget, han har sagt: “Er det ikke ægtigt, mor?”
 
Jeg sad på hug og hjalp Vigsen på toilettet. Så kommer han ind. Ligger nonchalant sin albue på min skulder og siger: “Halløj skolelærer, jeg skal lige fortælle dig noget …”  
 
Sidstnævnte grinede jeg virkelig meget af. Især fordi han var gravalvorlig 🙂
 
 
Et snart  1 år gammelt billede, der bare så meget viser, hvem han er. Skøre, dejlige skid <3

Dette indlæg blev udgivet i Filøjsen, guldkorn. Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Filøjsens guldkorn og sproglige finurligheder #1

  1. A + K = ♥ skriver:

    Haha, græstot-afdelingen <3 Perfekt navn.

    – Anne

  2. Pingback: Filøjsens guldkorn #2 -

  3. Pingback: Filøjsens guldkorn #3 -

  4. Pingback: Filøjsens guldkorn #4 - Villa VillekullaVilla Villekulla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *